sunnuntai 16. elokuuta 2015

Meri-Toppilan keskusleikkipuisto

Millainen puisto?

Iso puistoalue Meri-Toppilassa frisbeegolfradan lähellä. Tässä puistossa on paljon tilaa leikkiä ja juoksennella. Hyvä eväsretkipaikka! Tekemistäkin riittää: liukumäkiä, keinuja, hiekkalaatikko ja muutenkin paljon hiekkaa, kiipeilymahdollisuuksia...

Sijainti

Meri-Toppilan puisto. Meri-Toppilassa, Paalikadulta jatketaan puistoon päin. Lähistöllä on mm. frisbeegolfrata.

Lapset tykkää ja kommentoi

Ikisuosikit, liukumäet ja keinut, kiinnostivat lapsia myös tällä puistokäynnillä. Kävimme tässä leikkipuistossa ensimmäisen kerran kesäkuussa 2015 (ks. viimeinen kuva). Silloin 4-vuotias yritti kiivetä 1. kuvassa näkyvään kiipeilyverkkoon, mutta ei onnistunut. Tälläkin kertaa se kiinnosti, mutta pituutta ei ollut vieläkään riittävästi... Kyllä siihen vielä joku päivä kiivetään!

Tämän puistokäynnin mukavin juttu taisi kuitenkin olla se, kun nuorimmainen viihtyi ensimmäisen kerran pidemmän aikaa "karusellikeinussa" tai mikä lie oikea nimi tuolle vempaimelle onkaan (ks. 2. viimeinen kuva). Mutta hauska vempain se joka tapauksessa on. Siinä pystyy aikuinenkin keinumaan ja pyörimään lapsen kanssa - jos vain pää kestää.

Lautakeinufani tykkää

Ihana puisto! Leikkitelineitä on kivasti laitettu pienempinä ryhminä ympäri puistoaluetta. Täällä on hyvä juoksennella polkuja pitkin ja etsiä kivaa tekemistä.

Kävimme tässä puistossa ensimmäisen kerran kesäkuussa 2015. Sillä kertaa vettä satoi niin paljon, etten raskinut ottaa kovin paljoa kuvia - pitää sitä kameraakin hiukan sääliä... Lapsilla oli kuitenkin hauskaa, kun he vesisateessa kuravaatteet päällä juoksentelivat puistossa ja laskivat mäkeä ("tässä tulee tosi hurja vauhti!"). Se oli hyvä muistutus itselleni, että joka sää on leikkipuistosää.

Tutustu myös muihin Oulun leikkipuistoihin.


Kuvat otettu 8/2015

Tämä kuva on otettu 6/2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti