Leikkipuistoprojekti

Tavoitteena 152 leikkipuistoa!


Aloitimme kesällä 2015 lasten kanssa projektin, jossa tavoitteena on käydä kaikissa Oulun leikkipuistoissa. Otin ensin kuvia leikkipuistoista omaksi ilokseni, mutta päätin sitten laittaa kuvat muidenkin nähtäviksi. Itse en löytänyt netistä Oulun kaupungin leikkipuistoista juuri muuta tietoa kuin sijainnit kartalla. Jos joku saa tästä blogista vinkkejä, mitä pienten lasten kanssa voisi Oulussa tehdä, blogi on tehnyt tehtävänsä.

Lista leikkipuistoista kaupunginosittain löytyy Oulun leikkipuistot -välilehdeltä. Päivitän listaa sitä mukaa, kun laitan blogiin kuvia ja kommentteja puistoista, joissa olemme käyneet.

Tämä leikkipuistoprojekti on osoittautunut hauskaksi tavaksi tutustua kotikaupunkiimme. Leikkipuistoja etsiessämme olemme käyneet monissa sellaisissa paikoissa, joissa meillä ei muuten tulisi käytyä. Lapsetkin tuntuvat olevan projektista innoissaan ja osaavat jo ehdottaa, että "mentäiskö tänään johonkin uuteen puistoon". Usein meillä on hiekkalelut mukana (niinkuin blogin nimestäkin voi päätellä), kun etukäteen ei voi tietää, millainen puisto on. Hiekkalaatikko kuitenkin taitaa löytyä lähes kaikista leikkipuistoista.

Suosittelen lämpimästi jokaiselle käyntiä ainakin yhdessä "uudessa" leikkipuistossa ja toivon muidenkin tekevän hauskoja löytöjä yhdessä lasten kanssa!

Kuva otettu 4/2016
Kaijonharjun keskusleikkipuisto

4 kommenttia:

 1. Hieno blogi! Ollaan harrastettu lasten kanssa samaa omassa kotikaupungissamme. Meillä leikkipuistoja on kuitenkin alle 30 kpl, mutta aina löytyy joku uusi jossa ei olla vielä käyty. Mainio esimerkki siitä, ettei aina tarvi lähteä kauas elämyksiä etsimään.

  VastaaPoista
 2. Kiitos mukavasta palautteesta! Olisi hauska lukea muiltakin paikkakunnilta leikkipuistojen esittelyjä. Minulle saa vinkata toisista leikkipuistoblogeista!

  VastaaPoista
 3. Heippa! Tein juuri omasta kotikaupungistamme tällaisen postauksen. Meillä 'vain' 24 leikkipuistoa, mutta oli niissäkin kiertämistä. Tässä osoite minun tekstiini jos kiinnostaa: http://sohvannurkasta2013.blogspot.fi/2017/05/projekti-leikkipuistot.html Tsemppiä teille leikkipuistopuistourakkaan!

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Ja kiitos lukuvinkistä - täytyypä käydä tutustumassa teidän projektiin. :)

  VastaaPoista